fbpx Skip to content

Leven vanuit je Kern

Sinds 2022 heb ik mij verdiept in de psoas spier door Mastertrainingen te volgen aan de Holos Acedemie. Mijn verlangen om deze spier verder te ontdekken kwam door mijn eigen proces en de verbinding die deze spier heeft met onze kern. Het is een kernboodschapper!

“Het wordt dan ook wel de spier van de ziel genoemd.”

De psoas ligt diep in het buik gebied. Je kan de spier zien op het plaatje. Wanneer de psoas ontspannen is, is het een zachte doorvoede spier. Het voorziet ons van vitale levensenergie. Hij brengt je in het midden en is van belang bij gevoel van evenwicht.

“Bij de wijsheid en kennis die zo wezenlijk bij jouw hoort.”

Hij zorgt er voor dat je in beweging komt. Beweging is ook nodig als zich een onverwachte situatie opdoet. De psoas reageert op ons reptielenbrein als we een signaal krijgen dat we moeten vechten, vluchten of stilstaan. Dit maakt dat stress en trauma opgeslagen ligt in je psoas. Hier kunnen wij niets aan doen. Het is een hele gezonde reactie van ons lichaam en geest om ons te beschermen. Waar we vervolgens wel invloed op hebben is hoe we er mee omgaan en voor onszelf zorgen na een degelijke ervaring.

Tijdens dit het traject: “Leven vanuit je kern” geven we weer ruimte aan de spanning en stress die we ergens bewust/onbewust hebben opgelopen en leer je opnieuw te verbinden met je eigen kern vanuit deze ontspanning. Dit doen we onder andere door de psoas te benaderen.

Steeds meer mensen worden bewust van de psoas spier en voelen dat deze spier aandacht nodig heeft. Ze worden er mee in verbinding gebracht. Het wordt als bijzonder ervaren om diep in je buik aangeraakt te worden.

Het ontspannen van de psoas  en de verbinding met je kern herstellen kost tijd. De spier moet weer leren ontspannen en langer worden voor een optimale functie. Een gevoel van soepelheid, ruimte en ontspanning kunnen zich aandienen. Met als resultaat meer warmte voor het orgaanstelsel en een toename van vitaliteit en rustigere ademhaling.

ja, ik wil een afspraak maken 

 

 

Opleidingen en specialisaties:
Mastertraining Psoasmassage Holos Acedemie. Holistische therapie Zoma (HBO)
Sociaal Pedagogische hulpverlening HAN (HBO)
Danstherapie ArtEz (querido methode) Yoga en Dans Samsara ( Magda Samson)
Opleiding spirituele en mediamieke ontwikkeling bij medium v.d. Zee.
Opleiding Healing en Reading, Mens en intuïtie.
Ontspanningsmassage
Sportmassage
Ayurvedische massage
Orang malu massage
Indiase hoofdhuidmassage
Shiatsu massage
Sedonamethode
Innerlijk kindwerk
Reiki
EFT Emotional freedom Techniek
Holistic body Pulsing
specialisatie in rouwverwerking

“Om mens te worden is het nodig om in jezelf ruimte te maken om de wonderen van het universum te ervaren”

Back To Top
Meer weten?